Structuur zwemschool ALZV afdeling Meise

Onze zwemschool is opgebouwd volgens de leerlijn zwemmen die werd uitgewerkt door de Vlaamse Zwemfederatie. De eerste focus is leren veilig zwemmen, en dat start bij waterwennen en leren overleven. Zwemmers leggen een waterveiligheidstest af van 50 meter die je vaardigheden in het water test. Daarna en daarnaast leer je in onze club de officiële zwemslagen uit de zwemsport.

GROEP 1 – Veilig zwemmen

Watervrees wegwerken, leren overleven in het water en leren afstand overbruggen en waterveilig worden (met de gecombineerde zwemproeven). 

Evaluatie: Permanente evaluatie en brevetzwemmen aan het einde van elke cyclus.

GROEP 2 – Afstandszwemmen 

Techniek verbetering van de 4 officiële zwemstijlen. 

Evaluatie:  Permanente evaluatie. 1x per cyclus brevetzwemmen (dit wordt vooraf aangekondigd).

*Na de grijze badmutsen kan de overstap gemaakt worden naar onze competitiegroep. De zwemmers in deze groep zullen een aantal keer per jaar worden uitgenodigd om deel te nemen aan PACO-zwemfeesten. Op die manier kunnen ze op een laagdrempelige manier kennismaken met wedstrijdzwemmen. https://www.zwemfed.be/paco-project-kindvriendelijke-club

Om levenslang sporten te promoten heeft onze club naast een Competitiegroep ook een groep Sportief zwemmen.Vanaf 12 jaar wordt er 2x per week in groep een uur gezwommen waarbij de focus ligt op techniekverbetering en conditie.